Свиње су узгајане у истим условима, с тим што је једна добијала храну храну на бази житарица, кукуруза и соје, док се друга хранила природно – разлика у месу је очигледна.

Др Метју Вилицки, који се на мрежама представља као „професор науке о Земљи у егзилу, климатски и културни реалиста, политичко сироче, плуралиста, муж, отац, пољски имигрант“, на свом профилу на друштвеној мрежи X поделио је фотографију која је привукла пажњу свих који једу месо.

На њој је свињетина – једна с танким слојем масти, док је на другој више „белих делова“ него меснатих.

„Обе свиње су узгајане у идентичним условима слободног узгоја. Међутим, она са десне стране је добијала храну на бази житарица, кукуруза и соје, док је оној са леве било дозвољено да се храни природно. Ово нуди увид у то како исхрана заснована на житарицама, соји и кукурузу може утицати на наша тела“, навео је Вилицки.

Неке је ова разлика изненадила и навела да се замисле, али има и оних који коментаришу да „ниједан узгајивач који покушава да оствари профит не би нахранио свињу до тог нивоа сала на леђима“, питају се „да ли су исте расе“, те закључују да је десној свињи „био дозвољен приступ пуној хранилици сваког дана 24/7, да свиње не би требало тако да се узгајају, да имају опцију у којој ће сваки пут претерати и то је резултат“.