Много се хране баца, људи су бесни, рекли би старији, а ви, бацате ли храну?
Свашта по интернету може да се прочита, па и то да у много кућа у Србији, али и шире, оно што од јучерашњег ручка претекне бива бачено!? Да ли је то истина? Домаћице се сусрећу са коментарима размажених укућана те да им се ручак од јуче осећа на фрижидер, па им је бљак, те ко ће да једе исто два дана, а о нечему из замрзивача и да не говоримо, ФУЈ!
Неки тврде да се тако првенствено понашају они који су одрасли у немаштини, а сад „ушли у кинту“, па тако лече комплексе, мада код нас има свега, па и снобова који су шворц! Иначе, у Србији чак постоји и изрека новијег датума о онима које је гладан … правио. Елем, да ли ви бацате храну?

Мој последњи текст био је о бацању хлеба (додуше и о још понечему) и прошао је без коментара, па хоћу да верујем да је то зато што сте сагласни са мном, а сада бих волео да видим шта мислите о бацању хране генерално, једе ли се у вашој кући храна од јуче и како код вас завршава та, како један симпатично остатке назва „јучетина“? Сигуран сам да ће се ту наћи и практични савети за мање искусне домаћице.
Да пробијем лед, ако је то уопште потребно, кад моја маленкост кува чорбаст пасуљ, кува га од кило пасуља + све што уз њега иде, све до нане и мачине душице које смањују надимање (озбиљна сам куварица!) дакле пун лонац и што претекне заврши у замрзивачу подељено на порције, једном недељно не кувам и леп је као и кад је скуван. Да видим вас.
Бранислав Маркићевић