ZABRANITE EXIT: Hitno saopštenje iz Novog Sada

Treba li da se održi Exit? Da li je u ovom momentu to bitno? Mnogo pitanja, još više pobuna. Radikali su izdali novo saopštenje gde pozivaju državu da novac od ove “beskorisne” manifestacije usmere na neke zdrave priče.

“Iz tzv. Egzit Fondacije kukaju na sav glas, kako su sklopili stotine ugovora i kako će im ove godine gubici biti milionski, ukoliko se festival ne održi. Podsećamo gospodu iz Egzita, da ove godine gubitke, zbog posledica pandemije, trpe svi, čitav svet, bogati i siromašni, bez izuzetka, naveli su Radikali.

Radikali apeluju da se sredstva proslede pozorištima, Matici srpskoj ali i svim manifestacijama koje poštuju i vole srpsku istoriju.

Ne propustite  SRBIJA OPET POD KLJUČ!? Nestorović upozorava, ovo NE SME DA SE DESI

“Gospodo Egzitovci, Egzitaši ili, još preciznije, milioneri, u proteklih 20 godina, uzeli ste na volšeban način tolike milione, da sada, iz malog džepa, možete pokriti štetne ugovore koje ste sami potpisali i opet ćete ostati milioneri”, kažu u saopštenju.

Postoje i bitniji projketi po Radikalima.

“Upućujemo apel Vladi Republike Srbije, AP Vojvodini i Gradu Novom Sadu da milione namenjene Egzitu usmere na pomoć Matici srpskoj, Srpskom narodnom pozorištu i drugim institucijama i manifestacijama, koje baštine i neguju istoriju, tradiciju i kulturu srpskog naroda i nacionalnih manjina koje žive u Srbiji”, navodi se u saopštenju Radikala.