Svet i mašta iz ugla jednog pisca

Želeo bih da se to ne dešava, da nije tako…

Ali priznajem da bih ponudu da istinu zaobiđem i ne pogledam je direktno zarad psihofizičkog boljitka uvek odbio. Da postoji opcija da sva ta ponašanja etiketiram kao slučajnu grešku svemira, nasumično pohranjenu bez razloga i korena postojanja i takvoj joj okrenem leđa, zakopam duboko, osudim i ubedim sebe da ne sme da postoji i da može da nestane ako dovoljno jako zažmurim, ne bih je izabrao.

Ne bih dopustio da serviram sebi laž svestan da nisam promenio ni situaciju ni sebe već posrljao u zabludu. Zabludu da u širini svekolikog postojanja ja imam ulogu u određivanju šta ne sme da postoji. Da imam moć da ne prihvatim tuđa stanja, spoljne prostore i činioce i da ih ona automatski transformiše ili uništava .

Ne propustite  NAŠ NAJPOZNATIJI METEOROLOG EKSKLUZIVNO OTKRIO! U Srbiji se noćas dogodilo nešto što nije poznato javnosti

Neprihvatanje dovodi u konflikt. Pre svega unutrašnji. Onaj sa samim sobom kada svoju misao usmeriš protiv očigledne stvarnosti. Ne prihvatajući je već pokušajima da je maštom iskriviš i urediš vođen svojim uverenjima.

Ako nešto nešto što ti se ne dopada postoji, ne možeš ga promeniti stavljajući ružičaste naočare, pogledom kroz obojena stakla ili iskoreniti optužbama Kreaciji da je u svojoj nameri pogrešila. Pa srditim gnevom usmeriti pažnju na uklanjanje tuđih falinki.

Svet i Mašta jednostavno funkcionišu u drugoj spregi.

Tek kad prihvatiš boju koja stoji ispred tebe, budeš Ti pred njom, dobijaš mogućnost da izabereš koju boju želiš da joj dodaš da bi dobio željenu, treću. Kada bistrim očima primetiš crvenu, potpuno siguran ulivaš plavu ako ti je ljubičasta namera. Dodavajući još crvene, nećeš je promeniti.

Ne propustite  Grešim jer ne vidim

Čisto nezadovoljstvo umesto besa. Teže se podnosi jer bes je naelektrisani impuls sa lako dostupnim obaračem za pražnjenje sadržaja.

Ipak tako ispražnjen gubiš sposobnost da zaista promeniš stvari na nivou iznad jo-jo efekta.
Nezadovoljan si bliže miru sa samim sobom. Malo ti je jasnije koja je tvoja odgovornost i koji postupci su namenjeni tebi u situacijama koje ti se ne sviđaju.

Izvor: bezcenzure.rs Foto: Printskrin