Strpljenje je način spasenja

Sklanjam drvene dogme sa granica uma i dopuštam kreativnoj kaši da se ulije u prostor dostupan senzorima moje Logike, Mašte i Vizije.

Volim da se igram. Da prestanem da budem uokvirena priča između 4 strane rama. Slobodi puštam da me razlije preko širine Postojanja. Od Istoka ka Istoku.

Da me razvuče. Da misli i osećanja legnu tamo gde im je mesto. Da se onda potpunim sažimanjem i prihvatanjem životinjske, ljudske, emotivne, duševne, intelektualne, duhovne i božanske prirode u Sebi stopim u jednu tačku a onda iz nje raširim u svaku česticu kosmosa, prodrem i budem svuda. Istovremeno Niko i Sve.

Da metafizičkim telom crtam na zvezdanoj platformi i kreiram šarene oblike i stanja svesti koja raduju moju Nameru.

Ne propustite  Nesloga i buka u kući? Stalno ti neko smeta

Da budem vidra kada želim da plivam da skačem i da se igram.
Budem lepršava sova.

Zarežim kao vuk ili vatrenom odlučnošću postanem ratnik afričkog plemena povezan za elementom Zemlje, čvrsto potvrđujući svoju postojanost.

Postanem radosno dete koje jurca kroz luna park. Spontano kreira predigru ludoj vožnji za čiji je pristup upravo dobilo prvi žeton od majke.

Budem ljubavna latica ruže koja svoju elaganciju afirmiše laganim njihanjem dok pada sa stabljike na suvo tlo ispucane zemlje. Poput ljuljaške, u padu smenjujući tačku najveće visine sa jednog svog kraja ka drugom.

Pretvorim se u odlučni talas prijateljstva i iskrenog htenja za dobročinstvom

Da se sjedinim sa tužnom suzom što pada sa lica i nosi sa sobom primedbu postanju na raspored poretka

Ne propustite  Ne žuri i stižeš

Prošlosti, Sadašnjosti i Budućnosti. Postanem tuga zbog nemogućnosti da Prošlost pretvorim u Sadašnjost a Budućnost u Prošlost. Nemoćan da opet proživim to što nikada nisam hteo a kada je postalo uspomena želim da na vremenskoj liniji bude ispred mene.

Da opet udahnem istu prašinu okupanu suncem, pogledam na ljude istim srcem, spontano doživim i momentalno se obogatim trenutkom.

Vracam se kulturološkoj granici… S olakšanjem da sve što sam, smem biti ako dozvolim sam sebi. Ako dozvolim drugima da misli i reči upere ka meni a sebi da ih amortizujem, prilagodim a svoju Nameru njima ne opteretim.

Izvor: bezcenzure.rs Foto: Printskrin Pixabay