SKANDAL NA GRANICI: Ne možete u Ostrog ZABRANJENO JE

Vernici iz Trebinja koji su jutros pošli da se poklone moštima Svetog Vasilija na velikom crkveno-narodnom saboru u Nikšiću vraćeni su sa graničnog prelaza Ilino Brdo kod Vilusa, na ulazu u Crnu Goru.

– Pretresana su sva vozila. Granični policajci su bili ljubazni, ali su nam nakon pretresa rekli da danas ne možemo u Crnu Goru i da je to naređenje iz Podgorice – rekao je jedan od Trebinjaca koji se jutros vratio sa crnogoroske granice.

Neki ljudi koji su videli šta se dešava na granici su se sami vraćali, da ne bi dolazili u ovako neprijatnu situaciju.

Iz Trebinja je trebao biti organizovan autobuski prevoz na veliki crkveno-narodni sabor u Nikšiću, ali nakon saznanja da može doći do zabrane ulaska u Crnu Goru, vernici su pošli u putničkim automobilima. Trebinjci kažu da je slična situacija jutros i na drugim graničnim prelazima prema Crnoj Gori, a da su na prelazu prema Herceg Novom prošli samo oni koji su naveli neki privatni razlog ulaska u tu zemlju, poput svadbe, odlaska na aerodrom i slično.

Ne propustite  NAŠ NAJPOZNATIJI METEOROLOG EKSKLUZIVNO OTKRIO! U Srbiji se noćas dogodilo nešto što nije poznato javnosti

U Saborni hram Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću stigle su mošti ostroškog čudotvorca kome će se danas pokloniti vernici iz Crne Gore, koji će prisustvovati crkveno-narodnom saboru organizovanom protiv Predloga zakona o slobodi veroispovijesti.

Crkveno-narodni sabor, koji organizuju Mitropolija i Eparhija budimljansko-nikšićka, zakazan je za 11n sati ispred Saborne crkve u Nikšiću.

Prama najavama organizatora, na Saboru će biti pročitan proglas i iskazano nezadovoljstvo protiv anticrkevnog Predloga zakona o slobodi veroispovijesti, koji će naredne sedmice decembra biti pred poslanicima Skupštine Crne Gore, piše Srpskainfo.

Blic.rs