NAŠI DRŽAVLJANI MOGU DA UĐU I IZAĐU IZ SRBIJE KAD GOD ŽELE! Ali postoji jedan uslov

– Trudićemo se da u najrazumnijoj meri liberalizujemo ulazak u Srbiju što je više moguće, kako budemo videli da su statistički podaci u vezi sa korona virusom u Srbiji i Evropi pod kontrolom. To je važno za našu privredu, kao i za naš turizam – rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Podsetila je da strani državljani koji ulaze u Srbiju treba da imaju negativan PCR test i odobrenje vladine komisije i dodala da strani državljani, ukoliko su posebno važni za srpsku privredu, mogu da uđu i bez negativnog PCR testa.

– Tu komuniciramo sa Privrednom komorom Srbije i svim stranim ambasadama i privrednim komorama. U tom slučaju, strani državljani dobijaju posebnu dozvolu za ograničeno kretanje, od hotela do radnog mesta… – rekla je Brnabić.

Ne propustite  ZABRANITE EXIT: Hitno saopštenje iz Novog Sada

Kada je reč o našim državljanima, navela je da oni mogu da uđu i izađu iz Srbije kada god žele.

– Ne postoje nikakvi limiti. Oni ne moraju da budu u samoizolaciji, odnosno mogu normalno da uđu i da se kreću, ako imaju negativan PCR test na ulasku u zemlju – rekla je Brnabić.

Navela je da je to dodatno relaksirano tako da se naši državljani, koji pri ulasku u zemlju nemaju negativan PCR test, testiraju ovde.

– Budu u samoizolaciji samo dok se ne testiraju i čim se testiraju, ako su negativni, mogu normalno da se kreću – kazala je Brnabić.