Mnogo se hrane baca, ljudi su besni, rekli bi stariji, a vi, bacate li hranu?
Svašta po internetu može da se pročita, pa i to da u mnogo kuća u Srbiji, ali i šire, ono što od jučerašnjeg ručka pretekne biva bačeno!? Da li je to istina? Domaćice se susreću sa komentarima razmaženih ukućana te da im se ručak od juče oseća na frižider, pa im je bljak, te ko će da jede isto dva dana, a o nečemu iz zamrzivača i da ne govorimo, FUJ!
Neki tvrde da se tako prvenstveno ponašaju oni koji su odrasli u nemaštini, a sad „ušli u kintu“, pa tako leče komplekse, mada kod nas ima svega, pa i snobova koji su švorc! Inače, u Srbiji čak postoji i izreka novijeg datuma o onima koje je gladan … pravio. Elem, da li vi bacate hranu?

Moj poslednji tekst bio je o bacanju hleba (doduše i o još ponečemu) i prošao je bez komentara, pa hoću da verujem da je to zato što ste saglasni sa mnom, a sada bih voleo da vidim šta mislite o bacanju hrane generalno, jede li se u vašoj kući hrana od juče i kako kod vas završava ta, kako jedan simpatično ostatke nazva „jučetina“? Siguran sam da će se tu naći i praktični saveti za manje iskusne domaćice.
Da probijem led, ako je to uopšte potrebno, kad moja malenkost kuva čorbast pasulj, kuva ga od kilo pasulja + sve što uz njega ide, sve do nane i mačine dušice koje smanjuju nadimanje (ozbiljna sam kuvarica!) dakle pun lonac i što pretekne završi u zamrzivaču podeljeno na porcije, jednom nedeljno ne kuvam i lep je kao i kad je skuvan. Da vidim vas.
Branislav Markićević